delen

Onze ervaring en expertise gebruiken om bij te dragen aan de evolutie van softwareprojecten

Onze jarenlange ervaring leerde ons dat de manier waarop softwareprojecten worden volbracht, maar weinig veranderd is door de jaren heen. Een project kent vele successen, maar steevast ook (dezelfde) frustraties. Frustraties van developers, projectmanager en de business.

Er werden vele boeken geschreven over het technische aspect van softwareontwikkeling, maar voor de andere problematieken worden maar weinig oplossingen omschreven.

Omdat we onze klant graag willen helpen bij het succesvol opleveren van hun projecten, wisten we dat we verder moesten gaan dan enkel het technisch optimaliseren van het hele gebeuren. Het globale succes zit namelijk vervat in veel meer factoren!

Om onze softwareontwikkelaars en onze klanten hier nog beter in te kunnen bijstaan hebben we samen met onze collega’s het Clean Coder Commitment Programma uitgewerkt. In deze deontologische code willen we specifiek focussen op sociale en professionele vaardigheden en attitudes. Het geeft een goede houvast om integer en professioneel te kunnen werken.

Als jij er ook naar streeft om steeds te blijven groeien als software developer, dan is dit zeker ook iets voor jou!

Doeltreffend gebruik maken van de bevindingen van een expert

Als basis voor het programma namen we het boek, The Clean Coder, van Robert C. “Uncle Bob” Martin. We raden iedereen aan om dit boek te lezen, het is erg leerrijk en staat los van het opdoen van kennis ivm nieuwe tools en technieken.

In groepjes zijn we per hoofdstuk aan de slag gegaan om elk topic te bespreken. Het Clean Coder document bevat de essentie van elk hoofdstuk en wordt steeds aangevuld met extra bronnen. Om het document een levende en relevante tool te maken, zal het regelmatig opgefrist worden met nieuwe inzichten en practices van Euricom collega’s en andere software communities zoals Agile Movement.

Sommige hoofdstukken hebben ook een self-assessment, dit geeft je inzicht in wat je kent over dit topic en ook in welke mate je de kennis effectief toepast.

We zijn fier dat we deze extra ondersteuning kunnen geven aan al onze collega’s om hen zo bij te staan in de uitdagingen die ze tegenkomen. Klanten zullen door de professionele vaardigheden van onze ontwikkelaars ondervinden dat de communicatie duidelijker zal zijn en hun project in het algemeen vlotter zal verlopen.

Graag meer weten?

Voelde jij ook al dat er nog ruimte was voor verbetering bij softwareprojecten en zou je hier graag aan bijdragen, dan zouden we het interessant vinden om hierover met jou in gesprek te gaan. Je kan ons contacteren via wim.vanhoye@euri.com (General Manager en de man achter het idee). Wil je graag meer weten over werken bij Euricom dan kan je terecht bij liesbeth.toorman@euri.com (HR Manager). Ben je als klant geïnteresseerd en wil je graag weten wat we voor jouw project kunnen betekenen, dan zal onze Business Unit Manager Stijn je graag meer vertellen hierover. Je kan hem bereiken via stijn.menu@euri.com.

Een eerste blik op ons Clean Coder Commitment Programma

Om al wat concrete eerste informatie te delen met jullie, kan je hieronder een overzicht vinden van de besproken hoofdstukken. Als je klikt op Professionalisme kan je het eerste hoofdstuk en de extra toegevoegde informatie al nalezen.

 1. Professionalisme
 2. Nee zeggen
 3. Ja zeggen
 4. Coderen
 5. Test Driven Development
 6. Oefenen
 7. Acceptatie testen
 8. Teststrategieën
 9. Timemanagement: verstandig omgaan met de tijd
 10. Inschattingen
 11. Werken onder druk
 12. Samenwerken
 13. Teams en Projecten
 14. Mentoring, stages en craftmanship