delen

Alexa @ the meeting

Omschrijving

De clientmanagers bij Euricom houden een wekelijkse salesmeeting. Eén van de topics tijdens die meeting is een goede match zoeken voor een consultant bij één van de openstaande opportuniteiten. Naast de gevraagde competenties en de interesses van de consultant, is mobiliteit ook iets waar we zeker rekening mee houden.

Om de reistijd te bepalen tussen de woonplaats van de consultant en de locatie van de klant, wordt nu telkens een reeks manuele handelingen uitgevoerd, namelijk het opzoeken van de adressen van de consultant en de klant, in Google Maps de route ingeven om zo de reistijd af te kunnen lezen.

Sinds kort hebben we de beschikking over een slimme luidspreker met ondersteuning voor Alexa, de spraak gestuurde assistent van Amazon. Dit is een tegenhanger van Siri, Cortana en de Google Assistant. Behalve muziek opzetten, de laatste nieuws feiten en het weerbericht voorlezen, kan Alexa voorlopig nog niet veel voor ons betekenen.

Nu zou het wel leuker en vooral efficiënter zijn als Alexa ook een antwoord kan geven op de vraag "Hoe lang moet Gaëtan tijdens de ochtendspits rijden naar Vente-Exclusive?". De stageopdracht bestaat eruit om de nodige skill(s) toe te voegen aan Alexa. Ook zal er een integratie moeten opgezet worden tussen Alexa en alle benodigde databronnen.

Voor deze uitdaging zoeken we studenten die samen met ons op verkenning willen gaan in de wereld van Alexa en al haar mogelijkheden. Het zal aan hun zijn om te bepalen hoe we deze nieuwe technologie het beste kunnen inzetten om het doel te bereiken.

Ze zullen in een informele omgeving kunnen werken volgens de agile methodologieën plus alle nodige middelen en begeleiding krijgen om de stage succesvol af te ronden!

Aantal stage plaatsen: 2

Hier wil ik aan meewerken!

Geïnspireerd? Wil je meer te weten komen over deze of onze andere opdrachten?
Laat zeker iets van je horen of download onze stagebundel!