delen

Alexa @ the office

Omschrijving

Het resultaat van ons eerste bootcamp was Timesheetzone, een volledig in Javascript (AngularJS/NodeJS) ontwikkelde webapplicatie. Hierin gebeuren de tijdsregistraties, maar ook worden er de lopende contracten in geregistreerd, de facturen mee gegenereerd en kan er een forecast gemaakt worden voor de komende maand(en).

Timesheetzone wordt regelmatig gebruikt om de status van lopende contracten te raadplegen, na te gaan of de facturen betaald worden en te controleren of iedereen zijn tijdsregistratie correct heeft ingevuld.

Sinds kort hebben we een slimme luidspreker van Amazon ter beschikking. Die heeft natuurlijk ook Alexa, de spraak gestuurde assistent van Amazon, aan boord. Alexa is een tegenhanger van Siri, Cortana en de Google Assistant. Momenteel vragen we Alexa vooral om wat muziek op te zetten, wat de weersvoorspellingen zijn of om hoe laat we moeten vertrekken voor een volgende afspraak.

Maar wat als Alexa ook een antwoord zou kunnen geven op vragen als “Heeft iedereen zijn timesheet ingevuld deze week?” en “Wat is het dagtarief van Dieter bij Spotify?”. Of taken uitvoeren als het versturen van de uitnodigingen om de timesheets te ondertekenen. Dat spaart al een hele reeks manuele routine handelingen uit!

Deze stageopdracht zal er dus uit bestaan om nieuwe skills toe te voegen aan Alexa en het mogelijk maken om data op die manier uit de database van Timesheetzone op te halen. De studenten gaan op verkenning moeten gaan in de wereld van Alexa en al haar mogelijkheden. Het zal ook aan hun zijn om uit zoeken wat de beste manier is om dit op te zetten.

Dit alles zal omkaderd worden met een agile aanpak plus alle benodigde middelen en begeleiding om de stage tot een succes te maken!

Aantal stage plaatsen: 2

Hier wil ik aan meewerken!

Geïnspireerd? Wil je meer te weten komen over deze of onze andere opdrachten?
Laat zeker iets van je horen of download onze stagebundel!