delen

PERT as a service

PERT? Wat!? Wel, het staat voor Program Evaluation and Review Technique en het werd in 1957 in het leven geroepen ter ondersteuning van het Polaris- onderzeebootproject van de Amerikaanse marine. Ten tijde van de koude oorlog dus.

Eén van de elementen van PERT is de manier waarop schattingen worden berekend. Het schema biedt een zeer eenvoudige, maar effectieve manier om schattingen om te zetten in kansverdelingen die geschikt zijn voor managers.

Managers zien schattingen namelijk al snel als verplichtingen. Developers zijn vaak slechte schatters en zien hun schattingen dan ook graag als gissingen. Dat is natuurlijk een groot verschil. PERT kan helpen dit spanningsveld te verkleinen.

Momenteel maken we gebruik van formules in een Excel sheet om met het PERT-schema inschattingen voor user stories te berekenen en te communiceren. Veel copy en paste werk tussen de collaboratie tool (Azure DevOps, Jira, ...) en Excel dus.

Het zou handiger en vooral productiever zijn als de berekeningen kunnen gebeuren in de collaboratie tool zelf!

Deze stageopdracht bestaat uit het aanbieden van de nodige berekeningen als een service en een plug-in maken voor Azure DevOps die gebruik maakt van deze PERT service. De plug-in zal toelaten de nodige data in te kunnen geven en het resultaat ervan te visualiseren binnen de bestaande dashboards.

Voor deze uitdaging zoeken we gemotiveerde studenten, die onze consultants willen helpen beter te communiceren met de klant over inschattingen van user stories.

Aantal stage plaatsen: 2

Hier wil ik aan meewerken!

Geïnspireerd? Wil je meer te weten komen over deze of onze andere opdrachten?
Laat zeker iets van je horen of download onze stagebundel!