delen

Smart Office

Omschrijving

IoT, één van de domeinen in de IT die de laatste jaren van groter belang geworden zijn. Om hier wat meer voeling mee te krijgen hebben we bij Euricom het Smart Office project opgestart. Daarin gaan we op zoek naar welke dingen we kunnen automatiseren, hoe we kunnen besparen op energie kosten,... . Verder willen we met behulp van een smartphone, het kantoor kunnen openen/sluiten en aanwezigheden registreren in geval van brand, enz…

We hebben hiervoor al een kleine demo opstelling gemaakt om een aantal scenario's uit te testen. Die omvat een Raspberry PI, een elektronisch slot, een camera, een API gehost in Azure en een basic mobile app.

Deze stageopdracht bestaat eruit om de opstelling zoals ze nu is (technisch) te leren kennen en te evalueren. Daarna moet de mobile app afgewerkt worden. Hiervoor moet nog de meest geschikte technologie gekozen worden. Kan het een PWA (Progressive Web App) worden, moeten we door de requirements toch een native app bouwen of kan het ook met een hybrid app? Wanneer dat duidelijk is kan er gewerkt worden aan een fris design voor de app om daarna alles te implementeren en uit te testen op de proefopstelling.

Voor deze stage zoeken we gemotiveerde studenten met interesse in IoT, Cloud en Mobile development. Ze kunnen hands-on experimenteren en ontdekken wat er allemaal komt kijken bij een IoT project. Er kan samen gewerkt worden in een informeel kader met een agile mindset.

Aantal stage plaatsen: 2

Hier wil ik aan meewerken!

Geïnspireerd? Wil je meer te weten komen over deze of onze andere opdrachten?
Laat zeker iets van je horen of download onze stagebundel!